hond, kat, paard, knaagdier of vee
hond, kat, paard, knaagdier of vee

Lydia Vriend-Tump

Ga naar de inhoud

Consult - Behandeladvies op maat

Als Natuurgeneeskundig therapeut voor dieren kom ik op huisbezoek om uw dier in zijn eigen, vertrouwde omgeving te observeren. Een voordeel hiervan is dat ik een goed beeld krijg van zijn gedrag, houding en leefomstandigheden. Ook wordt een stressreactie bij het dier zoveel mogelijk beperkt.

Het eerste adviesconsult duurt ongeveer 1,5 uur. Het consult begint met een vraaggesprek waarin ik zoveel mogelijk over het dier en zijn klacht te weten probeer te komen. Naast vragen over de klacht stel ik ook vragen over zijn (ziekte)geschiedenis, karakter, emoties, gewoontes, voeding, verzorging en leefomstandigheden. Wanneer noodzakelijk voer ik hierna een lichamelijk- of bewegingsonderzoek uit. Op deze manier probeer ik achter de oorzaak van het probleem bij uw dier te komen.

Omdat elk dier anders is, krijgt elk dier aansluitend een eigen behandeladvies op maat. De verschillende therapieën die hierbij ingezet worden zijn volledig afgestemd op uw dier en bestaan uit natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld Homeopathische middelen, Bach bloesem remedies of kruiden.


Hiernaast kan ook een voedingsadvies, een advies m.b.t het gedrag van het dier, een massage met etherische oliën of een combinatie van dit alles deel uitmaken van de behandeling.
 Lydia Vriend -  Natuurgeneeskunde voor dieren
Natuurgeneeskundig advies

Een natuurgeneeskundig advies is gericht op het in balans brengen van het lichaam. Soms is hierbij 1 consult voldoende, maar het kan ook voorkomen dat een vervolgconsult nodig is om het advies, afhankelijk van de behoeftes van uw dier weer bij te stellen.

U kunt bij mij terecht met al uw dieren.

Terug naar de inhoud